divendres, 23 d’octubre del 2009

OpenID: una solució contra els múltiples identificadors i contrasenyes

Quan s'entra en l'univers dels serveis 2.0, el problema seriós que es genera és la gran quantitat d'identificadors i contrasenyes que hem d'anar utilitzant. Quina seria la solució? Que amb una única de referència poguéssim entrar a tots. Vaja que tinguéssim una clau mestra.

Doncs bé aquesta és la pensada que ha posat en pràctica OpenID. Trobareu més informació a la Viquipèdia catalana.

12 comentaris:

  1. La idea de tenir una única identificació per a totes les aplicacions 2.0 la veritat és què pot ser molt pràctica. He llegit l'article i us enganxo el link a la pàgins de OpenID.

    http://openid.blogs.es

    ResponElimina
  2. Efectivament una clau mestra seria l’ideal per poder treballar en qualsevol lloc d’internet, segur que en algun moment ho aconseguirem.

    Cada vegada en ofereixen un nou sistema de seguretat, una nova porta d’entrada al mon virtual, però cada vegada esta situació es veu superada per noves propostes, es a dir, la evolució es tant ràpida que el que avui ens arriba com situació ideal demà ja està caduca.

    ResponElimina
  3. En l'àmbit de la Generalitat hi ha en marxa el projecte corporatiu de gestió d'identitats GICAR. Cada persona que treballa a la Generalitat tindrà un sol codi d'usuari i clau d'accés i després estarà parametritzat a cadascuna de les aplicacions corporartives amb que ha de treballar (GIP-SIP, GEEC, SDC, S@rcat, etc).

    ResponElimina
  4. Jo que tinc una edat...necessito urgentment una clau per poder recollir totes les meves contrasenyes. Estic molt espectant sobre el projecte GICAR

    ResponElimina
  5. Trobo que és un molt bona idea. Tindre una clau mestre per moure's per Internet. Però la seguretat serà el problema principal. Amb tants espies i hackers, podrà ser segura?
    Maribel

    ResponElimina
  6. Si que és una bona idea, ja que tenim molts usuaris i claus escampats. Normalment s'utilitza el mateix usuari i la mateixa clau (excepte si ja existeix el nom)

    Si per casualitat alguna persona sabés aquest usuari i la clau podria entrar a TOT el que estigui relacionat.

    La meva pregunta és: estem segurs amb un usuari genèric?

    ResponElimina
  7. Una bona gestió de l'autenticació és un tema cada dia més necessari. Hi ha moltes eines que permeten gestionar diferents perfils, però l'ideal seria poder-se autenticar un sol cop i accedir sense més tràmits a tot arreu on hi siguem reconeguts, aquest concepte ja té nom: http://ca.wikipedia.org/wiki/Autenticació_única.

    L'OpenId seria un estadi intermedi.

    ResponElimina
  8. La veritat és molt interessant, tinc infinitats de contrasenyes això seria una bona opció, penso que totes les plataformes podrien tenir l'opció de poder-se identificar-se amb el dni digital

    ResponElimina
  9. crec que es una bona ideeia tenir una unica contrasennyan per a totes les pagines que utilitzem es molt mes practic , pero a l' hora si aconsegueixen aquesta clau aconsegueixen totes no se si s' hauria de valorar el fet de tenir una unica clau per a tot , no m' ha quedat gaire cla el sistema de seguretat per evitar això.

    ResponElimina
  10. Ja fa temps van sortir programes per gestionar contrasenyes, com per exemple password memory 2010, però clar, només tens les contrasenyes a l'ordinador on està instalat el programa.El que preocupa una mica, es el fet de fer servir una unica clau mestre per a totes les portes, si la perds, o te la prenen...

    ResponElimina
  11. Coincidint amb algun usuari que ja ha tocat el tema es cert que fa temps que hi ha eines d'aquest tipus, instal·lades localmenta un PC. Amb els temps que corren i internet fins i tot a les neveres de casa es una bona sol·lició en linea.
    Per altra banda no totes les webs oferenixen aquest servei una llastima !!!!

    Encara que sempre podem tenir un arxiu RAR amb un bon xifrat al correu electronic per consultar-lo des d'on vulguem i tenim doble seguretat ;D

    ResponElimina
  12. No acabo de confiar en aquestes eines. Penso que em quedaria més tranquil si anessin associades amb alguna "cosa física" com ara el DNI electrònic de forma que es garantís que el funcionament estigui limitat per la presència d'un xip el qual jo sempre puc portar a sobre o cancel·lar immediatament en cas de pèrdua o sostracció.

    ResponElimina