divendres, 1 d’abril del 2011

I tu, piules? Per qui piules?


Twitter s'ha convertit en una autèntica febre comunicativa i en un bon instrument per fer saber allò que hom vol que circuli d'un/a mateix/a.

140 caràcters amb l'afegitó d'enllaços o fotos donen per molt... fins i tot per desplaçar l'atenció del romanç Piqué-Shakira a l'home de la camisa de quadres!

I tu, piules?

28 comentaris:

  1. Em pensava que era una altra xarxa social i pel que llegeixo és una altra cosa ben diferent. EL provaré i quan ho faci podré opinar amb coneixement de causa.

    ResponElimina
  2. Bé per començar he de dir que no tinc twitter, però malgrat això he de dir que crec que és instrument únic a l'hora de transmetre informació d'una forma ràpida, instantània complerta (permet enviar imatges...).
    Només cal recordar les imatges i les informacions que es varen transmetre en els últims aconteixements ( Egipte, el Líban, la Xina...)a través del twitter.

    ResponElimina
  3. El que més m'agrada és que fomenta la capacitat de síntesi

    ResponElimina
  4. Hola, jo tinc clar que és un twitter, peò a l'hora de poder practicar no puc de cap manera traduir-lo, i això fà que moltes vegades no pugue adaptar-me a les noves tecnologies.

    ResponElimina
  5. Tinc compte a Twitter. Piulo poc però estic molt pendent del que s'hi diu. Considero que és una eina molt potent que ha revolucionat la manera d'entendre la comunicació.

    ResponElimina
  6. Hola,

    Estic d'acord amb diversos comentaris en el sentit que és una manera de comunicar-se a temps real i obtenir informació d'una manera immediats, però amb el que m'agrada "enrotllar-me" no sé si l'arribaré a utilitzar mai.

    Isabel

    ResponElimina
  7. Hola,

    Personalment no he utilitzat mai Twitter, però entenc el seu gran atractiu,sobre tot per la gent jove, ja que permet una comunicació instantània i de molt abast. Potser per a mi tindria més interès en l’àmbit professional que personal. Però no hi ha dubte que és una forma revolucionària de poder expressar les nostres experiències, opinions, etc.
    Ana

    ResponElimina
  8. He de dir que twiter m'agrada. A mi em sembla que dóna molta espontaneïtat a les opinions, i que deixa veure la realitat diferent a com la veiem a les notícies de la tv i els diaris. M'agrada opinar i potser més endavant hi dedicaré una mica del meu temps.

    ResponElimina
  9. Hola a tothom,
    He llegit que degut a la poca transcendència de molts dels missatges i a la limitació de caràcters d'aquests existeixen crítiques i dubtes pel que fa a la utilitat d'aquest servei. Per altra banda però, he vist que molts creuen que és una manera àgil de comunicar-se per internet.
    De moment, trobo estrany que la gent es connecti al twitter per dir "me'n vaig a dinar", "me'n vaig a dormir", etc. però suposo que el sentit original d'aquest servei és el simple fet d'informar i comunicar-se.
    M'he quedat realment sorpresa al sentir que a través del twitter s'ha publicat missatges que han dut a persones a la presó, que han salvat la vida d'altres, i que permeten llibertat d'expressió en països com l'Iran.
    De moment, no piulo però no descarto fer-ho en un futur.

    ResponElimina
  10. Ultimament hem vist com en molts paisos on la llibertat d'expresió está restringida, una finestra com el twiter ha permés a molts donar-nos una visió més acurada de la realitat.

    ResponElimina
  11. Jo sóc una de les que no piula però trobo que a banda de ser un entreteniment també és una nova eina comunicativa, ràpida i eficaç... potser una mica breu però aquesta és una de les seves característiques principals, no?

    ResponElimina
  12. Hola a tothom,

    Jo no tinc twiter, ni Facebook, ni messeger, crec que l'ésser humà te la necessitat de comunicar-se amb els seus iguals i aquests serveis donen la possibilitat de fer-ho amb grups més o menys amplis, o més o menys coneguts per qui escriu en temps real. Però jo em pregunto si aquesta immediatesa ens fa perdre el sentit d'allò que diem. Parlem per parlar o perquè tenim coses impertants per compartir. Tot respon a la pregunta què estic fent ara? Jo de moment no piulo, però potser perquè encara no he comprés els seu veritable sentit, i sempre estem a temps d'aprendre.

    Crius

    ResponElimina
  13. El millor de Twiter és la brevetat dels comentaris ja que a vegades es parla molt per no dir res.

    Cristina.

    ResponElimina
  14. No se jo si amb 140 caràcters puc arribar amb el meu llenguatge sense abreviatures a dir moltes coses. Sònia.

    ResponElimina
  15. Vaig rebre fa poc invitació d'alguns amics a "piular". Francament, vaig rebutjar l' oferta, per saturació: de moment, segueixo el fil del facebook i a tot cas, d' alguns blogs. Tampoc me dóna el temps per a tant! ;)

    ResponElimina
  16. Com ja s'ha comentat crec que lo millor de twiter es la brevetat dels missatges.

    ResponElimina
  17. Totes les eines tenen la seva utilitat, i la d'aquesta crec que és la rapidesa i generalitat de comunicació que facilita.

    ResponElimina
  18. De moment no piulo i no entenc la febre per piular i segons de quines coses encara ho entenc menys.

    ResponElimina
  19. No he usat mai Twitter però no ho descarto ja que tot i no ser una gran fan de les xarxes socials, entenc el seu potencial com a eina de comunicació gratuïta, inmediata i universal. Com tot en aquesta vida, depèn de l'ús que se'n faci, i sobretot vigilar quines dades personals posem, però d'entrada és bó aprofitar les coses positives i no tancar-se per por.

    ResponElimina
  20. En un món on cada vegada tenim més informació i per molts medis, el sistema del twitter al basar-se en missatges curts possibilita una comunicació àgil, instantànea ,i més concreta que permet intercanviar informació, idees i conexements.
    Actualment no l'utilitzo, però mai és tard per començar.

    ResponElimina
  21. Ja m'he connectat al Twitter.
    Ara només em falta reflexionar sobre quins piuladors poden piular alguna cosa interessant i la manera d'esbrinar si estan piulant.
    Què és primer el piular o el Twitter? ( poc afortunada actualització de la famosa frase : Què és primer si l'ou o la gallina. )

    Aquest missatge està sota llicència Creative Commons . Pots copiar el contingut sense finalitats comercials i si anomenes la font.

    ResponElimina
  22. Bé, jo ara per ara no piulo, però no descarto fer-ho properament, doncs a part de ser un sistema que promou la capacitat de síntesis, avui s'ha convertit en una eina de participació i de comunicació que s'exten per tot els àmbits.
    El seu impacte en les comunicacions és tan brutal, que cada dia es prenen decisions en funció de la informació i opinió que reben. La radio és un mitjà que utilitza aquest sistema de comunicació entre els oients per transmetre opinios i informació a la vegada.

    ResponElimina
  23. jo no piulo, twitter és un mitjà de comunicació que permet fer comentaris curts d'una noticia en concret

    ResponElimina
  24. Hola,
    Jo no tinc tampoc ni facebook, ni messenger, ni twiter, l'únic que utilitzo és el correu electrònic i el telèfon.
    És preocupant les dades que hi ha a Google, sempre m'ha fet por la privacitat, per això, no sóc partidari de contar coses personal, en cap xarxa social, però si pot ser positiu poder compartir opinions.
    També, és cert que hi ha més coses que podem aconseguir de les xarxes social, de lo contrari sería impossible.

    ResponElimina
  25. Per a mi la força del twitter està en la informació tan sintetitzada i actual que proporciona. No era Quevedo el que deia "lo bueno, si breve, dos veces bueno"?

    ResponElimina
  26. No he utilitzat mai twitter ni cap xarxa social a l'igual que la Xus només el correu electrònic i el telèfon. De totes maneres veig que ens haurem d'anar adaptant al seu ús, cada vegada veig que a la majoria de webs que consulto (sigui quin sigui el seu contingut) hi apareixen les icones de diverses xarxes,ja sigui Facebook, twitter, delicious...

    ResponElimina
  27. Hola. Tampoc he utilitzat mai twitter, però últimament ho sento per tot arreu. És un mitja de comunicació que ha entrat amb molta força i per les seves característiques de dir molt en poc, el fa diferent a un facebook, per exemple.

    ResponElimina