diumenge, 24 d’octubre del 2010

Vell dret, nou món

Ja heu vist la pel·lícula 'La xarxa social'? Heroi? Traïdor? Geni?

Bé, tothom ho sap: les pel·lis de Hollywood solen ser més objectes d'entreteniment que d'aprofundida anàlisi de la realitat o d'aposta decidida per valors de present que són llavors de futur.

Lawrence Lessig, professor de Dret de la Universitat de Harvard (sí de la mateixa elit que apareix retratada al film!), ha denunciat que no es posi a la picota d'una manera clara i evident el que, per a ell, és inqüestionable: que al protagonista se l'obligui a pagar un impost a la tradició per haver gosat ser innovador. Lessig afirma: "That system is a tax on innovation and creativity. That tax is the real villain here, not the innovator it burdened."

I el que ell diu de la pel·lícula de moda també es podria predicar del cànon digital, a hores d'ara desautoritzat pel Tribunal de Justícia europeu.

Què en dieu?

1 comentari:

  1. En referència al canon digital, considero que és un atracament legal als nostres drets. Tot o quasibé tot el que navega per internet, hauria de ser lliure, en tot cas els drets d'autor han de ser per als creadors, no per a una empresa dedicada a viure d'ells. Ells cobren un percentatge de moltes creacions i els autors només veuen una minsa part d'aquest diners.No hi ha dret.

    ResponElimina